Hoe verwijder ik de lade uit het badkamermeubel?

Hoe is de lade te verwijderen uit het badmeubel?

Bepaal allereerst het type lade. Er zijn 3 verschillende systemen, met ieder hun eigen manier van openen. Vergelijk de lade van uw badkamermeubel met de foto en lees de daarbij behorende manier om de lade te verwijderen.


Ladesysteem 1 (DTC)
Te herkennen aan de rand in de onderzijde van de ladezijkant en de openingen tbv stellen en verwijderen van het ladefront. 

  1. Schuif de lade open en verwijder de afdekkapjes
  2. Op de foto is een rood omcirkelde opening te zien. De kunststof pal die hier te zien is, is aan beide zijden van de lade te vinden. Druk aan beide zijden van de lade de palletjes omhoog
  3. Schuif de lade recht naar u toe met de palletjes omhoog, trek verder dan waar de lade normaal zou stoppen.
  4. De lade is nu los, terugplaatsen kan door de lade recht op de geleiders te zetten en de lade terugschuiven in de kast. Beide ladegeleiders geven een hoorbare *klik* op het moment dat de geleiders weer vastzitten.

Ladesysteem 2 (Mepla XP)
Te herkennen aan gladde zijkant van de lade.

  1. Doe de lade open
  2. Pak de lade iets op, zodat deze schuin komt te staan (geen ruk omhoog!)
  3. Houd de lade schuin en trek de lade met een vaart naar u toe
  4. Trek verder dan waar de lade normaal zou stoppen. De lade is nu uit het meubel te halen.

Op de ladegeleiders links en rechts zijn 2 kunststof hoeken te zien. Bij het terugplaatsen van de lade moeten deze hoeken tegen het ladefront aan komen. Dit is aan de onderzijde van de lade te zien. Indien ze niet helemaal tegen het front aankomen kunnen ze met de hand er naartoe geknepen worden.
Zie ook deze uitleg in PDF.

 


Ladesysteem 3 (Scala)
Te herkennen aan donkere zijkant. Systeem 'Nova Pro Scala'.

Verwijderen en plaatsen van de lade 

  1. Trek de lade compleet open
  2. Pak het front vast en geef een kleine ruk omhoog om de lade te verwijderen

Verstellen ladefronten

Let op, controleer eerst of er een metalen hoek is geplaatst onder de lade. Het hoekje zit vast aan de onderkant van de bodemplaat en aan de binnenkant van het front. Zorg ervoor dat het hoekje is verwijderd voordat het front gedemonteerd gaat worden. De hoek dient wel teruggeplaatst te worden.  Het verstevigd de constructie van de lade. Het advies om het hoekje na het stellen niet op dezelfde plek terug te plaatsen, dit zou er voor kunnen zorgen dat het front na verloop van tijd weer teruggetrokken wordt naar de oorspronkelijke en wellicht onjuiste afstelling.

Ladefront verwijderen en monteren