Pinterest pixel

Hoe kan ik het badkamermeubel het beste onderhouden?

Schoonmaakvoorschriften:

1. De meubelonderdelen kunnen het beste schoongemaakt worden met een vochtige maar niet te natte doek of zachte spons. Let op dat er geen vochtigheid achterblijft, zonodig nawrijven met een droge doek.

2. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of schuurmiddelen. Een huishoudelijk reinigingsmiddel (allesreiniger) volstaat. Mocht u toch hardnekkige verontreinigingen hebben dan kunt u warm water en een niet-agressieve zeepsoort gebruiken. 

3. Hoewel spiegels doorgaans eenvoudig en gemakkelijk schoon te maken zijn, is het nodig een aantal voorzorgen te nemen om een gelijkmatige reflectie te behouden. De veiligste manier om een spiegel schoon te maken is om een schone doek met lauw water of een speciaal schoonmaakproduct voor spiegels te gebruiken. Zorg dat de randen perfect droog zijn na de schoonmaakbeurt en na douchen/baden. Zo kunnen geen schoonmaakresidu’s of vochtigheid achterblijven op de zijkanten of de achterkant die schade kunnen veroorzaken.

Verstuif nooit rechtstreeks een schoonmaakproduct op de spiegel. Maak een zuivere doek eerst nat en wrijf dan over de spiegelzijde. Gebruik nooit zure, alkalische of schurende producten. Deze tasten de randen en de voor- en achterzijde van de spiegel aan. Gebruik nooit schoonmaakproducten met veel ammoniak.

4. Ter behoud van het glanzende oppervlak van de wastafel kan de wastafel met Clean and Shine behandeld worden. Dit is verkrijgbaar bij uw sanitairdealer. Dit draagt bij aan de waterafstotende werking en kan kleine krasjes laten verdwijnen. Gebruik bij kalkaanslag schoonmaakazijn. Laat dit een nacht in de wastafel staan en maak het daarna weer schoon met een allesreiniger.

Schoonmaken met een gewoon, vloeibaar reinigingsmiddel. Reinigingsmiddel dat schuurmiddel bevat mag niet gebruikt worden. Als men periodiek polijst met een fijn polijstmiddel en daarna was aanbrengt (gebruik bv autowas), gaat het product jarenlang mee.