Pinterest pixel

Onderhoudsadvies materiaal: Beton

Onderhoudsadvies materiaal: Beton

We besteden veel aandacht aan de kwaliteit van de wastafelbladen van beton. Door het ambachtelijke productieproces zult u altijd een uniek product ontvangen, want geen één product is hetzelfde. Alle beton wastafels zijn behandeld met een unieke coating die de karakteristieke uitstraling van beton versterkt en bescherming biedt tegen vlekken. De kleur van het oppervlak bestaat uit een schakering van kleuren. De gekozen kleur is daarom altijd indicatief en is vooraf niet exact te voorspellen. Bovendien kan kleurverschil en enig structuurverschil ontstaan tijdens het productieproces, bijvoorbeeld daar waar het oppervlak is bijgewerkt. Kleine gaatjes en/of luchtbelletjes kunnen in het product zitten. Dit alles is inherent aan het materiaal beton.

Onze wastafels van beton vertonen bij temperatuurschommelingen uitzetting en krimp. Hoewel deze verschillen niet groot zijn dienen toch enkele millimeters tolerantie aangehouden te worden. Door het ambachtelijke proces van bereiding van de beton wastafels kan het voorkomen dat de coating z'n uiteindelijke hardheid pas verkrijgt na de installatie hiervan. 

 

Om eventuele beschadigingen te voorkomen is het aan te bevelen de volgende tips op te volgen:

 • Plak geen tape of plakband op het betonnen oppervlak, ook niet tijdens montage.
 • De eerste 2 weken van gebruik geen vloeistoffen gedurende langere tijd opsluiten (bijvoorbeeld onder kopjes, glazen, onderzetters etc.)
 • De eerste 2 weken van gebruik niet afdekken of gedeeltelijk afdekken, de coating moet kunnen ademen!
 • De eerste 2 weken van gebruik geen voorwerpen gedurende langere tijd laten liggen of staan, tenzij ze ventilatie toestaan.

Voor een langere levensduur adviseren wij u na de eerste twee weken de voor onze beton wastafels algemeen geldende onderhoudsvoorschriften na te leven: 

 • Gebruik geen schuurspons, schuurmiddel of andere schurende producten.
 • Verplaats voorwerpen door ze op te tillen, dingen kunnen ruw of scherp zijn aan de onderzijde.
 • Herstel de coating bij geconstateerde beschadiging, dit beperkt het verkleuren van het betonsteen. Neem voor meer informatie hierover contact op met Thebalux.

 

Als gevolg van het indrogen van vlekken kan een verkleuring van het oppervlak ontstaan, ga als volgt te werk: 

 • Doe een beetje Glorix op de vlek.
 • Dek de vlek af met een natte doek.
 • Laat ongeveer een uur inwerken.
 • Neem af met ruim schoon water of sopje 

Onze wastafels van beton zijn zeer gebruiksvriendelijk. Door de beschermende coating kunnen er geen stoffen in het beton trekken, waardoor vlekvorming in het beton tot de verleden tijd behoort. Ook hoeft u het oppervlak niet met vlekstop-producten of was te behandelen. Slechts reinigen met een sopje van afwasmiddel of allesreiniger is voldoende.

Een milieuvriendelijk alternatief is het reinigen met een sopje van vloeibare groene zeep. Dit heeft tevens als voordeel dat groene zeep een enigszins vettig laagje achter laat waardoor een cosmetische zachte glans ontstaat die het blad nog meer uitstraling geeft. Een ander bijkomend voordeel van het reinigen met een sopje met vloeibare groene zeep is dat groene zeep gebruikers-krasjes maskeert.