Pinterest pixel

Onderhoudsadvies materiaal: Mineraalmarmer

Onderhoudsadvies materiaal: Mineraalmarmer

Regulier onderhoud (oa vuil en kalk)
Door normaal gebruik kan er in de wastafel vuil en of kalk achterblijven. Bij een mineraalmarmer wastafel mag je dan een reguliere allesreiniger gebruiken. Indien het lastig te verwijderen is, dan mag er schoonmaakazijn (onverdund) gebruikt worden. Ook tandpasta wil vaak nog wel goed resultaat geven. Dit kan dan onverdund aangebracht worden op een zachte doek of vingertop en dmv een roterende beweging worden toegepast. Tandpasta mag gebruikt worden op alle kleuren mineraalmarmer. Een wastafel van mineraalmarmer mag nooit met een schuurspons behandeld worden.

Kleurstof
Producten met veel kleurstof (denk aan haarkleurmiddel of make up) kunnen kleur afgeven aan de wastafel. Dit kan in de coating trekken als dit niet tijdig wordt schoongemaakt. Zodra dit in de coating zit, is het niet meer eenvoudig te herstellen. Neem contact op met een sanitairreparatiebedrijf tbv een proffesionele reparatie of met uw sanitairdealer voor een nieuwe wastafel. Kleurstof in de coating valt niet onder garantie.

Gebruikerskrasjes?
Indien de wastafel na verloop van tijd wat gebruikerskrasjes laat zien dan kan het oppervlakte van de wastafel licht gepolijst worden. Gebruik hiervoor polijstmiddel Commandant Nr 4. Na het polijsten de wastafel weer reinigen met een allesreiniger en daarna de wastafel oppoetsen met een autowas zoals Turtle Wax. Hiermee breng je weer een beschermende laag aan op de wastafel. Gebruikerskrasjes kunnen voorkomen na verloop van tijd, dit valt niet onder garantie.

Barstjes in de coating?
De coating van mineraalmarmer kan reageren op te hoge watertemparaturen en/of zure middelen. Dit kan uiteindelijk resulteren in barstjes in de coating. Mineraalmarmeren wastafelbladen niet blootstellen aan temperaturen hoger dan 65 graden Celsius. Stel de temperatuur op de cvketel zonodig bij. Niet gebruiken in de wastafel: zuren en/of aanverwante artikelen, schurende reinigingsmiddelen, haarkleurmiddel, ammoniak, ontstoppingsmiddel of bleekmiddel. Barstjes in de coating zijn niet meer te repareren (ook niet via een proffesionele reparatie). Neem contact op met uw sanitairdealer voor een nieuwe wastafel. Barstjes in de coating vallen niet onder garantie.