Pinterest pixel

Hoe onderhoud ik een afdekblad van composiet?

Algemene informatie
Om uw afdekblad schoon te houden dient u vervuiling en andere onregelmatigheden direct te verwijderen. Kalkaanslag als gevolg van hard water kunt u verwijderen met Viakal of Antikal. Na gebruik van deze middelen direct goed naspoelen met veel water.


Afdekblad in kleur Bleustone Gezoet (BGZ)
Bij de gezoete versie van composiet heeft het oppervlak de laatste polijsting niet ondergaan. Dagelijks onderhoud met een huishoudsopje en eventueel Cif Cream is voldoende. Vervuiling direct verwijderen. Hardnekkige vlekken verwijderen met Cif Cream en een Scotch-Brite spons, natuursteenreiniger of een soda-oplossing. Kalkaanslag verwijderen met azijn, Viakal of Antikal. Bij gebruik van soda, Viakal of Antikal direct goed naspoelen met veel water.


Afdekbladen Grain

Dit betreft de volgende kleuren:

Ash Grain (AG)
Black Grain (BG)
Milan Grey Grain (MG)
Belgian Fog (BF)
Arabesque Grain (ARG)
Royal Black Grain (RBG)
Terrazzo Dark Grain (TDG)
Terrazzo Grey Grain (TGG)
Terrazzo White Grain (TWG)

Bij de grain versie van composiet is de laatste behandeling van het oppervlak uitgevoerd met een zeer specifieke “polijstpad”. Dagelijks onderhoud met een huishoudsopje en eventueel Cif Cream is voldoende. Vervuiling direct verwijderen. Hardnekkige vlekken verwijderen met Cif Cream en een Scotch-Brite spons, natuursteenreiniger of een soda-oplossing. Kalkaanslag verwijderen met azijn, Viakal of Antikal. Bij gebruik van soda, Viakal of Antikal direct goed naspoelen met veel water.


Tip:

Verf e.d. kan het best worden verwijderd met aceton, spiritus, terpetine of thinner. Bedenk bij het gebruik van speciale reinigings- of oplosmiddelen dat deze bijtend en ontvlambaar kunnen zijn, denk hierbij aan ovenreiniger, gootsteenontstopper, viakal, antikal, verfafbijt, kwast- en metaalreinigers etc. Altijd ruim schoonmaken en naspoelen met warm water.