Pinterest pixel

Onderhoudsadvies materiaal: Keramiek

Onderhoudsadvies materiaal: Keramiek

Onderhoud
Een wastafel van keramiek is eenvoudig in onderhoud. Het dagelijkse onderhoud kan gedaan worden met water, een allesreiniger en een zachte doek. Mochten er kalkvlekken ontstaan zijn, dan mag er met schoonmaakazijn gereinigd worden. Ook het reinigen met tandpasta geeft in veel gevallen goed resultaat. Doe een beetje tandpasta op een doekje en boen de vlek. Bij metaalstrepen en hardnekkige vlekken mag er gereinigd worden met Mr. Muscle Staalfix en een schuurspons. 

Middelen als chloor, Cif en Antikal mogen ook gebruikt worden in/op keramiek. Let op, deze middelen kunnen kranen en afvoeren aantasten. Zorg ervoor dat de middelen enkel in contact komen met het keramiek.

Aandachtspunt keramiek
Keramiek is behoorlijk constant van kleur en structuur, maar door de natuurlijke basisstoffen zijn kleine kleurverschillen en onevenredigheden niet uit te sluiten. Verstrekte kleurstalen kunnen derhalve alleen als indicatie worden gebruikt. 

Veel voorkomende onevenredigheden (die overigens niet afdoen aan de kwaliteit) zijn bijvoorbeeld kleine putjes in de oppervlakte; airblows (luchtbelletjes) zijn kleine ‘bultjes’ op de plaat die voelbaar zijn, maar geen afbreuk doen aan de kwaliteit van het materiaal en zogenaamde hoogcontrast-contaminaties (bijvoorbeeld donkere puntjes in een licht materiaal, of omgekeerd). Deze onevenredigheden zijn onderdeel van het materiaal keramiek en geven geen recht op reclamatie.

Door het productieproces van keramiek kunnen er maattoleranties ontstaan. Dit betreft een eigenschap van het materiaal. Het is hierdoor mogelijk dat een wastafel niet 100% recht is. Mocht de afwijking in de wastafel binnen de gestelde tolerantie vallen dan geeft dit geen recht op reclamatie.