Pinterest pixel

Hoe kan ik de scharnieren van de spiegelkast stellen?

Thebalux spiegelkasten zijn uitgevoerd met dubbelzijdige spiegeldeuren. De spiegeldeuren zijn middels onderstaande scharnieren gekoppeld aan de spiegelkast. De scharnieren zijn te herkennen aan de tekst 'MIRRO'. Deze tekst is te lezen in het rechterdeel van het scharnier (zoals het scharnier hieronder is afgebeeld). 

De spiegeldeuren kunnen netjes afgesteld worden door middel van de verschillende mogelijkheden op het scharnier.

Diepte stellen:
De deur kan van voor naar achteren afgesteld worden door de meest linkerschroef op de afbeelding hieronder. Draai met een kruiskopschroevendraaier de schroef iets los en verschuif de deur met de hand in de juiste positie. Zodra de juiste positie ingesteld is, draai je de schroef weer aan. Let erop dat de deur niet de korpus raakt tijdens het openen en sluiten.

Hoogte stellen:
De deur kan in verticale richting gesteld worden door de beide montageplaten te verstellen. In de spiegelkast zit een montageplaat. Dit is een metalen plaat met ovale gaten. Houd de deur vast en draai de schroeven van alle montageplaatjes los. De deur is nu verticaal te bewegen. Zodra de juiste positie ingesteld is, draai je alle schroeven van de montageplaatjes weer aan.

Horizontaal stellen:
Met de schroef tbv horizontale afstelling zorg je ervoor dat het scharnier van links naar rechts gaat. Mocht de deur in z'n geheel bijvoorbeeld naar links moeten, dan draai je beide scharnieren evenveel uit. Mocht de deur iets moeten kantelen, dan draai je 1 scharnier uit of in.

Lukt het stellen niet?
Met de verschillende mogelijkheden op het scharnier is het mogelijk om de deuren altijd goed af te stellen. Toch kan het voorkomen dat het niet is zoals gewenst. In dat geval is het verstandig om te controleren of de muur waterpas is. De spiegelkast past zich aan de muur aan. Mocht bijvoorbeeld links de muur wat naar voren staan en rechts wat naar achteren, dan tordeert de spiegelkast. Bij een getordeerde spiegelkast is afstellen lastig. Een mogelijke oplossing is de spiegelkast iets los halen van de muur en uit te vullen. Hierdoor zal de spiegelkast minder de vorm van de muur kunnen volgen en zullen de deuren beter af te stellen zijn.