Pinterest pixel

Onderhoud van spiegels en informatie over verwering

Onderhoud spiegel
Hoewel spiegels doorgaans eenvoudig en gemakkelijk schoon te maken zijn, is het nodig een aantal voorzorgen te nemen om een gelijkmatige reflectie te behouden. De veiligste manier om een spiegel schoon te maken is om een schone doek met lauw water of een speciaal schoonmaakproduct voor spiegels te gebruiken. Verstuif nooit rechtstreeks een schoonmaakproduct op de spiegel, maar verstuif op een doek. Zorg dat de randen perfect droog zijn na de schoonmaakbeurt en na douchen/baden. Zo kunnen geen schoonmaakresidu’s of vochtigheid achterblijven op de zijkanten of de achterkant die schade kunnen veroorzaken. Gebruik nooit zure, alkalische of schurende producten. Deze tasten de randen en de voor- en achterzijde van de spiegel aan. Gebruik nooit schoonmaakproducten met veel ammoniak.

Verwering
Het 'weer' kan ontstaan door vocht en/of schoonmaakresidu's wat achter de randen van de spiegel achterblijft en de spiegelende laag aantast. Verwering valt niet onder de garantieverplichting (2 jaar garantie op spiegels) omdat dit ontstaat door een externe invloed en niet vanuit het product zelf. Indien de spiegel is gaan verweren, dan is dit niet te repareren. De enige oplossing is een vervanging en goed letten op het onderhoud.
U kunt verwering in de spiegel voorkomen door de randen goed droog te maken/houden. Zorg ervoor dat er voldoende ventilatie en verwarming aanwezig is in de badkamer om het vocht goed uit de badkamer te krijgen. Een spiegel met spiegelverwarming geeft geen garantie dat verwering tegen wordt gegaan. De spiegelverwarmingsmatten geven geen warmte af tot aan de randen van de spiegel. Ook bij deze spiegels kan er dus vocht achter de randen achterblijven en op den duur zorgen voor verwering.