Pinterest pixel

Instellen/afstellen van Push-open laden

Indien een badmeubel met een push open ladesysteem is uitgevoerd kunnen de laden geopend worden door tegen het ladefront aan te drukken. Het badmeubel heeft hierdoor geen grepen nodig en dit zorgt voor een strak uiterlijk. Na het drukken tegen het ladefront duwt het systeem de lade naar voren toe. Sluit de lade weer door de lade in te schuiven. 

Tip ivm het sluiten van de laden:
Het push open systeem is voorzien van 2 gedeeltes. Een softclose gedeelte dat zorgt voor het geruisloos sluiten van de lade (naar binnen trekken). Daarnaast een push open gedeelte dat zorgt voor het openen van de lade (naar buiten duwen). Mocht je de lade met te weinig vaart inschuiven, dan wordt deze door het push open gedeelte opgevangen en weer naar buiten gedrukt. Gevolg is dat de lade open blijft staan. Je kunt ervoor kiezen om de lade dan met een iets grotere vaart in te schuiven. Een andere optie is je hand tegen het front te houden tijdens het sluiten zodat je de lade 'door' het push open gedeelte duwt. Bij het begeleiden komt geen kracht kijken. De push open lade kan het beste gesloten worden door in het midden van het ladefront te drukken. Zie onderstaande video:

Afstellen fronten / laden push open:
Bekijk hieronder een video waarin wordt getoond hoe een push open lade gemonteerd moet worden en hoe je deze af kunt stellen. Zodra de lade op de juiste manier is afgesteld zal deze netjes sluiten en openen. Mocht dit niet gebeuren, bekijk dan de video met instructies ten behoeve van het afstellen.

In dit PDF bestand is de informatie tevens te vinden.