Badkamerkast - de ruimtewinner in de badkamer
5 feb. 2014

Badkamerkast - de ruimtewinner in de badkamer


Nu met glazen legplanken en optionele LED kastverlichting!

lazen legplanken
badkamerkast hoogDe halfhoge en hoge kasten van Thebalux worden nu uitgevoerd met glazen legplanken. Naast een elegante uitstraling brengt het ook de volgende voordelen:

  • Geen vocht- of vuilopname mogelijk bij glas. Hierdoor is het reinigen van de legplanken eenvoudig.
  • De glazen legplanken zijn af fabriek gemonteerd. U ontvangt een compleet gemonteerde kast die enkel nog ophangen moet worden. U heeft zelf de mogelijkheid om de plaatsing van de legplanken te wijzigen doordat er meerdere gaten zijn voorbereid voor de legplankdragers.
  • De glazen legplanken worden geklemd door speciale legplankdragers. Hierdoor liggen ze vast in de kast. 
  • Er bestaat de mogelijkheid tot verlichting in de hoge of halfhoge kast. Het licht kan door de glazen legplanken heen schijnen.

Verlichting in de kast
Er is LED kastverlichting verkrijgbaar! Deze verlichting is te plaatsen in de badkamerkast en gaat, door middel van een bewegingssensor, automatisch aan bij het openen van een deur. De lamp is voorzien van 6 heldere LED lampjes en werkt op accu. De lamp is demontabel en oplaadbaar via een USB-lader. U hoeft dus geen electra achter de badkamerkast te plaatsen of te werken met losse batterijen. Het licht schakelt automatisch uit zodat er niet teveel stroom verbruikt wordt. 

verlichting in badkamer kast


Badkamerkasten
In het programma van Thebalux zijn er meerdere uitvoeringen van badkamerkasten te verkrijgen. Een extra kast in de badkamer zorgt ervoor dat u meer bergruimte heeft. U kan netjes achter een deur spullen opruimen. De badkamerkasten zijn er in vele kleuren, waaronder hout kleuren en hoogglans kleuren. Enkele voorbeelden van badkamerkasten:

Badkamerkast hoog
Geniet van maximale opbergruimte door een hoge badkamer kast. Een hoge kast heeft een vaste legplank in het midden van de kast en 4 verstelbare legplanken van glas. In een hoge kast is er veel ruimte om bijvoorbeeld handdoeken en cosmetica netjes achter een deur op te bergen. Hoge badkamerkasten kunnen uitgevoerd worden met 1 grote deur, 2 losse deuren of een spiegeldeur (handig, direct een passpiegel in de badkamer!).

hoge badkamerkast kast hoog badkamer 

Badkamerkast halfhoog
Een halfhoge badkamerkast geeft u extra ruimte in de badkamer, zonder erg aanwezig te zijn. Doordat u over de halfhoge kast heen kan kijken blijft het open in de badkamer. Een halfhoge kast heeft 2 verstelbare glazen legplanken. In de collectie van Thebalux zijn er halfhoge kasten met 1 deur, een deur en een lade of met een deur en binnenlade (lade uit het zicht).

halfhoge kast badkamer

Ondiepe badkamerkast
Het kan wenselijk zijn om te kiezen voor een ondiepe badkamerkast. Mocht de badkamer smal zijn dan kan een badkamerkast van 35 cm diep te diep zijn. Naast 35cm diepe kasten zijn er ook 29cm diepe badkamerkasten en 27cm diepe kasten.

Smalle badkamerkast of brede badkamerkast
De standaard breedte van een hoge kast is 35cm. Mocht een smalle kast de voorkeur hebben dan is er de wandkast uit de serie Ceramic Line. De maat van deze smalle kast is 25cm breed x 17cm diep x 165cm hoog. Een brede hoge kast is er in de serie Duo Compact en heeft de maat 40cm breed (2 deuren) x 35cm diep x 180cm hoog.

smalle badkamerkast

Medicijnkastjes voor in badkamer of toilet
Kleine wandkastjes waarmee op een speelse manier ruimte gecreëerd kan worden. De wandkastjes zijn 40cm breed x 17cm diep x 40cm hoog. Met de kastjes kan er aan meerdere mensen een eigen opbergruimte worden toegekend. De kastjes zijn ook een ruimtewinner in het toilet. Plaats boven het toilet 2 kleine kastjes naast elkaar zodat ook de ruimte benut kan worden.

medicijnkastje toilet medicijnkastje badkamer

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden en de prijs van een badkamerkast? Neem contact op met een badkamershowroom bij u in de buurt!