Nieuw scharniersysteem
23 aug. 2013

Nieuw scharniersysteem


Scharnieren met geïntegreerde demping

De badmeubelen van Thebalux worden uitgerust met een nieuw scharniersysteem. De scharnieren van Thebalux waren altijd al voorzien van demping, maar dit was middels een opbouwdemper. Het nieuwe type scharnier met geïntegreerde demping is van het merk Grass. Grass is al jaren een vooraanstaand fabrikant van hoogwaardig meubelbeslag. Eén van de opvallende kenmerken van het nieuwe scharniersysteem is de instelbare demper die met het gehele dempingmechanisme onzichtbaar in de scharnierarm geïntegreerd is. Door de demping valt de deur zachtjes dicht tijdens het sluiten van de badkamerkast. Geen opbouwdemper meer, alles zit in het scharnier verwerkt.

Hoe kan ik het scharnier afstellen van mijn badkamermeubel?
Op de afbeelding is te zien hoe een deur van uw badmeubel gesteld kan worden. Afbeelding van links naar rechts: 1:deur links/rechts stellen, 2: deur voor/achter stellen, 3: deur onder/boven stellen.

 

Hoe kan ik de demping op het scharnier stellen?
Achterop het scharnier, waar de demper in is verwerkt, zit een regelaar met een + en een -. Zie de foto hieronder. Hiermee is de demper zwaarder of lichter in te stellen.

 
 
Per 2 scharnieren is 1 scharnier met demping en 1 scharnier zonder demping.
Spiegelkasten met dubbelzijdig spiegelende deuren zijn niet voorzien van dit type scharnier. Daar wordt een scharnier met opbouwdemper toegepast.